تاثیرات آلودگی هوا بر سیستم بدنی انسان

هر فردی در طول روز قریب به 22000  بار تنفس می کند و تقریباً به 15 کیلوگرم هوا در روز نیاز دارد. بر طبق تحقیقات انجام شده آلودگی هوا ضمن تشدید عوارض قلبی و تنفسی در مبتلایان به این بیماری ها، یک عامل اصلی در بروز بیماری های تنفسی و قلبی در افراد سالم نیز محسوب می شود.

قطعاٌ سیستم تنفسی نخستین قسمت از اجزا بدن انسان است که در تماس مستقیم با آلودگی هوا قرار می گیرد و ریه، مسئول جذب اکسیژن هوا و دفع دی اکسید کربن خون است، از این رو در صورتی که غلظت آلاینده های هوا بالاتر از ظرفیت تصفیه ریه انسان باشد، وارد سیستم جریان خون می شوند و عوارضی همچون اختلال در انتقال اکسیژن به بافت های بدن، سکته قلبی، افزایش ضربان قلب، آسم، کاهش ظرفیت شش ها،  برونشیت و سرطان ریه ایجاد می شود.

آلودگی هوا در قسمت های فوقانی دستگاه تنفسی بیشترین تأثیر را ایجاد می کند و آثار بیماری در بیماران ریوی به صورت حاد و مزمن در طولانی مدت باقی می ماند.

هر چقدر مقدار ذرات آلاینده در هوا بیشتر باشد، کار و فعالیت ریه ها دشوارتر می شود، زیرا باید اکسیژن بیشتری را جذب و دی اکسید کربن بیشتری را دفع کند.

آلودگی هوا می تواند تهدید جدی برای سلامتی انسان باشد.

آلودگی هوا بیشترین تاثیر و تهدید جدی برسلامتی کودکان دارد. آلودگی هوا ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد، کودکان به دلیل تعداد تنفس بیشتری نسبت به بزرگسالان و همچنین قد کوتاه تر، بیشتر در معرض آلودگی سطحی هوای محیطی قرار می گیرند. دلایل مختلفی برای تأثیرات منفی آلودگی هوا بر روی کودکان وجود دارد. در واقع ریه ها، سیستم ایمنی و مغز کودکان تا حدود 6 سالگی به سرعت رشد می کنند. در این مدت لایه سلولی داخل ناحیه تنفسی بسیار حساس و نفوذپذیر است. در ضمن کودکان در مقایسه با بزرگسالان از ریه بزرگتری نسبت به وزن خود برخوردارند و هوای بیشتری را به داخل ریه های خود می کشند. روند رشد اولیه در سلامتی کودک بسیار اهمیت دارد به علاوه کودکان اوقات بیشتری را به فعالیت در محیط های باز می گذرانند و هوای بیشتری را تنفس می کنند.

تاثیر آلودگی هوا بر کودکان

تاثیر آلودگی هوا بر نوزادان

شاید یکی از آسیب پذیرترین مراحل زندگی انسان، زمان بین لقاح و تولد است که در طی آن محیط زیست ممکن اثرات فوق العاده فوری و ماندگاری بر سلامت داشته باشد. مدارک و شواهد نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آلاینده های زیست محیطی می تواند باعث تولد نوزادان زودرس (قبل از هفته 37 حاملگی) و یا با وزن کم (کمتر از 2500 گرم)، و یا با برخی نواقص شود. این نوزادان اغلب شان در مراحل ابتدایی می میرند، و افرادی که زنده مانده اند ریسک بالایی از مشکلات مغزی، تنفسی و گوارشی در اوایل زندگیشان دارند. اثر مواجهه با آلاینده های زیست محیطی بر تکامل جنین ممکن وسیع باشد و همانطور که داده ها نشان می دهد، تأخیر در رشد و تکامل در دوران جنینی خطری برای بیماری های قلبی و دیابت در دوران بزرگسالی می باشد.

سموم موجود در هوا می تواند عملکرد ریوی و تکامل مغزی را مختل کند یا شرایط موجود مانند آسم را تشدید کند  نوزادان نارس ممکن مثلاً بعلت نارسایی ریوی در هنگام تولد آسیب پذیرتر باشند.

امروزه یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا گازهای خروجی از اگزوز خودروهای دیزلی می‌باشد. سیستم ادبلو که سیستمی برای کاهش آلایندگی خودروهای دیزلی می‌باشد امروزه کمک شایانی به کم کردن آلایندگی هوا نموده است.

برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید:چند نکته مهم درباره ادبلو

پاکرو یکی از پیشتازان این صنعت در ایران بوده است تا شاید بتواند کمکی به کاهش آلودگی هوا بنماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

پاسخی بگذارید